Site statistieken worden saai. En dat is wellicht de reden dat veel Bloggers en website eigenaren na verloop van tijd de statistieken uit het oog verliezen. Ook wij bij NetPeople.be hebben daar best wel last van. Ook al probeer ik wekelijks de statistieken van de sites en de nieuwsbrieven te bekijken.

Je zou denken dat Google Analytics er minder rommelig zou uitziet, het is tenslotte afkomstig van het bedrijf dat schone interfaces zoals Gmail heeft gemaakt en natuurlijk de eigenaar is van de eenvoudigste zoekmachine ter wereld.

Analytify doet een dappere poging om al die analytics haters zoals ik gerust te stellen. Het doel van het hulpprogramma is om uw doelgroep veel gemakkelijker te begrijpen, informatie uit Google Analytics te combineren en deze op uw WordPress-dashboard te plaatsen.

Op het eerste gezicht merk ik dat Analytify functies heeft voor zaken als sociale media-statistieken, verbeterde eCommerce-tracking, frontend-rapportage en meer

Analytify biedt een gratis versie van de plug-in. Ik denk dat de gemiddelde WordPress-gebruiker het prima red met de gratis plug-in. Natuurlijk krijg je met de premium versie een pak meer mogelijkheden en deze zullen we dan ook bespreken. In de gratis versie vindt je de volgende mogelijkheden.

 • Eén klik installatie om de Google Analytics-code aan uw website toe te voegen
 • Een prachtige dashboardmodule met gebruiksvriendelijke statistieken van Google Analytics
 • Een overzicht van de top zoekwoorden in Google
 • Shortcodes om uw eigen statistieken te maken
 • Statistieken van mobiel gebruik van uw site!
 • Een geografisch overzicht van landen die uw website bezoeken.
 • Overzicht van Sociale media en hun bereik. 
 • Een volledige lijst met de online verwijzingen naar uw website en de browsers die door gebruikers worden gebruikt
 • Algemene statistieken zoals bouncepercentage, gebruikers, sessies, gemiddelde tijd op site en terugkerende gebruikers

Premium Analytify-functies

De kosten zijn afhankelijk van het aantal sites waarop u elke functie wilt gebruiken, maar Analytify biedt verschillende extra functies voor geavanceerdere analyses via uw WordPress-site.

De premium functies omvatten:

 • Analytify Pro
  • Realtime statistieken
  • Statistieken over al uw campagnes
  • Meer geavanceerde shortcodes voor aangepaste statistieken
  • De mogelijkheid om die shortcodes in widgets te gebruiken
  • Geavanceerd eCommerce-tracking
 • WooCommerce Add-on
 • EDD- invoegtoepassing
 • Add-on voor campagnes
 • Add-on voor e-mailmeldingen

Analytify in Action: de coolste functies

Campagnestatistieken

Campagnes dienen als benchmarks, waardoor bedrijven doelen voor de toekomst kunnen stellen. Google Analytics maakt campagnes echter veel complexer dan ze zouden moeten zijn. Daarom splitst Analytify die campagnes op in één eenvoudig dashboard. U kunt bijvoorbeeld al uw Facebook-advertenties bekijken in plaats van via de absurde interface van Facebook te gaan. U kunt ook kijken naar statistieken voor zaken als e-mailnieuwsbrieven en productintroducties.

Verbeterde e-commerce tracking

Deze verbeterde eCommerce-tracking vereist de EDD- of WooCommerce-add-ons. Beide zijn geweldig voor het opzetten en begrijpen van trechters op maat, met informatie over zaken als sessies met productweergaven en sessies met toevoegen aan winkelwagentje. Ik hou ook van hoe gemakkelijk het is om verlaten winkelkarren te bekijken.

Snelle statistieken over sociale media

Socialemediasites dienen vaak als de belangrijkste kanalen voor het verspreiden van content. Daarom moet u snel weten waar uw algemene verkeer vandaan komt. Het bijhouden van sociale media is een heel belangrijke functie, maar ik wilde u dit laten zien om u een idee te geven van hoe alle Analytify WordPress-modules worden weergegeven. Ze zijn super eenvoudig in gebruike, en in onze ogen veel makkelijker dan de Google analytics interface.

Prijzen

Zoals je vast al snapt is de gratis versie, gratis en veelal zal deze voor de meeste mensen voldoende zijn. Op de website van Analytify vindt je ene uitgebreid overzicht van alle prijzen en bundels die men aanbied.

Ben je analytify nodig ?

De grote vraag die ik voor je heb is of je Google Analytics gebruikt of niet. Als het antwoord nee is, dan ben je deze plugin ook niet nodig. Als het antwoord ja is, en wil je een makkelijkere (en volgens ons betere interface) dan is Analytify waarschijnlijk ook het antwoord.

De gratis plug-in biedt een prachtig dashboardstatistiekengebied dat veel schoner en geavanceerder is dan dat van Jetpack . U hoeft geen cent te betalen voor de plug-in, dus het is een mooie analyse-impuls voor degenen die het budget klein willen houden, wij plaatsen tegenwoordig de gratis plugin op al onze accounts, en op alle websites die wij maken voor klanten.

Het upgraden naar de premium-versie of naar een add-on is afhankelijk van uw type site. Een WooCommerce- of Easy Digital Downloads- website zou bijvoorbeeld zeker voordeel hebben van de  respectievelijke add-ons. Ik vind de e-mailmeldingen ook leuk om herinneringen te krijgen om je statistieken te bekijken. 

Blijf op de hoogte:

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks tips, tricks en advies voor uw website, zo blijft u altijd op de hoogte;

[newsletter_signup_form id=2]

Laat een reactie achter