In ons vorige artikel waarschuwden we voor het copyright op foto’s. Hoewel we het gebruik van eigen foto’s aanraden voor je sites snappen we dat je soms ook gewoon een makkelijk plaatje wil gebruiken zonder zelf de perfecte foto te hoeven maken.

best-free-stock-photo-sites

Zo hebben we deze afbeelding gevonden op Unsplash. Niet slecht toch?

Stockfoto’s van hoogwaardige kwaliteit hoeven niet duur te zijn. Om dat te bewijzen hebben we een lijst samengesteld van 20 sites die je gratis stockfoto’s aanbieden die je kunt gebruiken voor je websites en blogs.

 

De 10 Beste Gratis Stockfoto Sites

1 Death to Stock

Death to Stock image of a man on a laptop

De oprichters van Death to Stock, Allie and David – beiden fotograaf – zagen hoe moeilijk het is voor ondernemingen, bloggers en creatievelingen om gratis kwailiteitsfoto’s te vinden voor hun websites. En aldus was Death to Stock gebiren. Schrijf je in met je e-mail en geniet elke maand van een nieuwe lading foto’s in je mailbox. Als je wat extra budget hebt kun je Premium lid worden van Death to Stock voor $15 per maand of $180 per jaar. Door Premium lid te worden steun je fotografie trips en andere creatieve projecten die Death to Stock onderneemt om haar bezoekers de mooiste plaatjes te bieden.

Klik hier voor de full license.

 

2 Negative Space

Free stock photo by Negative Space

Negative Space biedt je elke week weer nieuwe gratis stockfoto’s. Alle foto’s worden gedeeld zonder copyright restricties, wat betekent dat je ze mag gebruiken zoals je maar wil.

Van architectuur tot technologie, Negative Space’s immer groeiende verzameling van foto’s biedt je telkens weer antwoord op je zoektocht naar de perfecte afbeelding. Op Negative Space navigeer je makkelijk door de fotogallerij die je kunt sorteren op categorie, grootte en kleur.

Klik hier voor de full license.

 

3 Startup Stock Photos

Free stock photo from Startup Stock Photos

“Take ’em, these things are free. Go. Make something.”

De Twitter tagline van Startup Stock Photos says it all.

Voor elk project heeft Startup Stock Photos het perfecte plaatje voor jou.

Klik hier voor de full license.

 

4 Freerange

Freerange stock image of a person taking notes

Alle foto’s van Freerange zijn gemaakt door hun huisfotografen én een almaar groeiende community van externe bijdrages.

Je kunt kiezen uit een enorm aanbod foto’s die ook nog eens van de beste kwaliteit zijn: “Afbeeldingen die van de  (in-house) fotografen van Freerange Stock komen zijn ofwel digitaal gefotografeerd met DSLR camera’s of ze zijn een hoge resolutie (4000 dpi) Nikon scan van een originele 35mm slide,” aldus de‘About Us’ pagina van hun site.

Klik hier voor de full license.

 

5 StockSnap.io

Free stock photo from StockSnap.io

StockSnap.io claimt met gepaste trots dat het niet “de typische crappy stock photo site” is. En we kunnen ze geen ongelijk geven.

Sterker zelfs, hun aanbod is zo interessant en veelzijdig dat je je snel verliest in hun site en blijft scrollen en scrollen.

Klik hier voor de full license.

 

6 HubSpot

HubSpot stock photo collage.jpg

HubSpot biedt enkele interessante verzamelingen:

 

7 ISO Republic

ISO Republic stock image

ISO’s Republic’s missie is om “hoog kwalitatieve foto’s aan te bieden voor designers, developers, bloggers, marketeers en social media teams.”

Een snelle blik op hun site volstaat om je te overtuigen. (Soms vragen we ons af hoe deze prachtige afbeeldingen  gratis kunnen zijn)

Als je toegang wilt krijgen tot hun exclusiefste content kun je je inschrijven op hun mailinglijst en je ontvangt hun beste foto’s in je inbox.

Klik hier voor de full license.

 

8 Pixabay

Pixabay.jpg

Pixabay is het publieke portfolio Creative Commons CC0. De site is clean en intiuïtief zodat het simpel is om te navigeren in hun meer dan 780.000 gratis foto’s, vectors en illustraties.

De zoekbalk staat je zelfs toe te filteren op mediatype, kleur en minimumgrootte.

Klik hier voor de full license.

 

9 Jay Mantri

Jay_Mantri

Designer Jay Mantri heeft een indrukwekkende gallerij van professionele afbeeldingen van hoogstaande kwaliteit oppgebouwd, gratis voor iedereen.

Mantri’s stijl kan het best worden beschreven als “pittoresk.” Maar check het vooral zelf ;).

Klik hier voor de full license.

 

10 Life of Pix

Life of Pix.jpg

De Leeroy Advertising Agency in Montreal (en hun netwerk van getalenteerde fotografen) brengen je fantastische high-resolution foto’s.

Alle afbeeldingen zijn publiek domein en zijn beschikbaar voor persoonlijk en commercieel gebruik.

En als klap op de vuurpijl is er naast Life of Pix ook nog Life of Vids. Life of Vids biedt wekelijks gratis video’s, clips, en loops. Net als de foto’s hebben ook de videos geen copyright restricties en kunnen ze gemakkelijk worden gedownload op hun Vimeo account.

Klik hier voor de full license.

Blijf op de hoogte:

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks tips, tricks en advies voor uw website, zo blijft u altijd op de hoogte;

[newsletter_signup_form id=2]

Laat een reactie achter