Google Maps API wordt op veel websites gebruikt om een mooi kaartje te genereren, je kent ze wel op de contact pagina komen we ze veel tegen. Dit was tot voor kort altijd gratis voor beperkt gebruik. De developer maakte een APi key aan en je kaartje werd getoond, wij deden dat ook. Grote kans dus dat wanneer een website door ons is gebouwd, dat de API ook vanuit ons account wordt gebruikt. Vanaf 11 juni 16 juli 2018  zal de bestaande API-sleutel van de Google Maps API niet meer werken. Daar zul je een Google Maps Platform API-sleutel voor in de plaats moeten gebruiken. Met het  ‘Google Maps Platform’ vereist Google een Google Cloud Platform billing account gekoppeld aan een Credit Card en je moet gaan betalen voor het gebruik van de API.

Dus ook ‘klein’ gebruik is niet meer gratis. De prijzen vind je HIER.

Of toch wel nog gratis gebruik van Google maps.

Ondanks dat Google een billing account vereist is het gebruik toch nog grotendeels gratis te noemen. Je krijgt namelijk een tegoed van $200 per maand van Google, om te gebruiken binnen je ‘Google Maps Platform’.  En je gaat pas echt betalen wanneer je door tegoed heen bent. In de praktijk zal dit voor de meeste website dus geen extra kosten mee brengen. Ook kan je zelf je limieten instellen , zodat je niet onaangekondigd een rekening van Google ontvangt. Wel betekend het dat je zelf vanaf heden een Cloud Platform account moet aanmaken, en een kredietkaart moet linken.

Dus heb je een Googlekaartje op je website, schrijf je dan hier in op het Google Maps Platform en zorg dat je een nieuwe API-sleutel krijgt en dat deze op je website wordt gebruikt. Gaat je dit allemaal te ver, neem dan contact met ons op zodat wij dit voor je kunnen uitvoeren.

Er is een alternatief.

Je kan er ook voor kiezen een plaatje te gebruiken als kaart, betaald u een maandelijks onderhouds pakket dan voeren we dit zelfs gratis uit op uw verzoek. Heeft u geen maandelijks onderhouds contract dan rekenen we hier een kleine kost voor aan. Meer weten? bel of mail ons snel.

 

Blijf op de hoogte:

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks tips, tricks en advies voor uw website, zo blijft u altijd op de hoogte;

[newsletter_signup_form id=2]

Laat een reactie achter