SEO - Search Engine Optimization

Waarom moet je als ondernemer SEO inzetten?

SEO-SEA-123webservice

Zoekmachine optimalisatie

De term SEO staat voor “Search Engine Optimization”. In gewoon Nederlands “Zoekmachine optimalisatie”. SEO is een verzameling van technieken. Deze technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines zoals Google, Bing etc. kennen waarde toe aan een website of webshop. Alle technieken die ingezet worden om de waarde van je website te vergroten, vallen onder SEO.

Klanten werven

Jij wilt als ondernemer klanten werven, producten / diensten verkopen, informatie verzamelen en nog veel meer. Dan heb je natuurlijk bezoekers nodig op je website. Wat doet een bezoeker voordat hij op je website komt? Juist, Googelen! Googelen is een werkwoord geworden en iedereen doet het. We zoeken op het internet naar een product of dienst door gebruik te maken van zoekmachines.

Vervolgens klikken we op één of meer van de getoonde resultaten om door te gaan naar de website of webshop. Hoe zit het met deze getoonde resultaten in de zoekmachines? De resultaten die worden weergegeven in Google zijn te verdelen in 2 onderdelen: een betaalde advertentie en een organische positie (geen advertentie). Ik geef je een voorbeeld van deze resultaten gericht op een zoekopdracht.

Voorbeeld

Particulieren met een woning (vrijstaand, tussenwoning of hoekwoning) in Antwerpen en omstreken die vloerisolatie willen laten aanbrengen, zijn jouw doelgroep en potentiële klanten.
Je hebt namelijk een vloerisolatie bedrijf en je bent gevestigd in Antwerpen. Als ondernemer heb jij gekozen voor een bepaald type vloerisolatie. Een merk (TONZON) waar jij als specialist achter staat. Kwaliteit en prijs zijn daarbij belangrijk voor je. Service is iets dat jij vanzelfsprekend vind omdat je voor je product en dienst staat. Je werkt door heel België, maar het liefst in je regio, gezien reistijd en planning.

Als iemand zoekt op “vloerisolatie” krijgt men resultaten te zien die te maken hebben met soorten vloerisolatie, milieu pagina’s, verbouwing sites en veel meer. Niet echt gerichte resultaten in Google. Als men specifieker zoekt op “vloerisolatie aanbrengen in Antwerpen” zou het zeer interessant zijn om hoog te scoren met jouw bedrijf. Het is midden in je regio, gericht op het aanbrengen van vloerisolatie. Deze bezoeker zou je het liefst op je website willen hebben, toch?